Cărămidă vs BCA. Avantaje și dezavantaje

BCA-ul este folosit pentru construirea caselor în toate zonele din țară.
Materialele de construcții din BCA sunt folosite în special, în zonele cu clima temperată, unde umiditatea este ridicată, verile sunt caniculare, iar iernile sunt prietenoase.

Avantaje BCA-ului

BCA-ul este ușor de manevrat, deorece nu cântărește foarte mult și duce la economisirea timpului de construcție.
Acesta este folosit pentru atât pentru construcția blocurilor, cât și pentru construcția caselor, oferind un confort termic mult mai bun, iar costurile de întreținere sunt mai mici.

În construirea blocurilor, folosind acest tip de produs economisiți material, deoarece se foloseste un pat subțire de adeziv.
BCA-ul este recomandat atât pentru pereții exteriori ai blocurilor, cât și pentru delimitarea anumitor spații interioare. Este un material pretențios cu mediul, fiind rezistent la umezeală și la foc.
BCA-ul (Betonul Celular Autoclavizat) este recomandat și pentru construirea caselor, nu putrezește și este rezistent împotriva mucegaiului.
Are o durabilitate pe termen lung; de asemenea, nu poate fi distrus de insecte sau rozătoare.
BCA-ul se acoperă foarte ușor cu tinci sau glet indiferent de culoare.

Cu toate acestea, BCA-ul prezintă și câteva dezavantaje

Dacă iei în calcul construirea unei locuințe intr-o zonă muntoasă, unde iernile sunt foarte geroase, trebuie să te gândești la o soluție suplimentară pentru izolare, deoarece BCA-ul nu are o capacitate ridicată la izolare.
Cărămida este cunoscută ca fiind un material foarte bun în construirea caselor, mai ales în zonele seismice.
Vă punem la dispozitie o gamă variată de cărămidă pentru diferite tipuri de construcții.

Cărămida (Porotherm) dispune de o gama variată de cărămizi de diferite dimensiuni, se folosește în construcții pentru aplicații structurale sub formă de ziduri, inclusiv ziduri cu pereți dubli și pereți despărțitori, protejate împotriva saturării cu apă a zidariei.
Cărămida este un bloc ceramic cu locaș de mortar destinat execuției pereților structurali sau nestructurali din zidărie cu protecție impotriva penetrării apei.

Avantaje

Cărămida este ignifugă, nu va lua foc atât de ușor și nici nu va propaga flacăra în caz de incendiu. (rezista la foc până la 1000°C)
Acest produs este impermeabil, fiind recomandat în zonele unde plouă destul de des.
Se întreține cu ușurință, oferind un aspect elegant și întotdeauna potrivit oricărui stil de amenajare.
Izolează bine, fiind un material care asigură un confort termic, mai ales pe timpul iernii păstrând locuința călduroasă, dar pe timp de vară oferă răcoare făra a interveni cu costuri suplimentare la facturile de energie electrică.
Cărămida este un material ecologic. Este realizată din materiale biologice precum argila și ardezia, orice bucată de cărămidă poate fi refolosită pentru amenajarea diferitelor spații.

Dezavantaje

Materialele de construcții din cărămidă sunt mai scumpe, dar costurile sunt amortizate de consumul de energie scăzut.
Cărămizile nu dispun de o gamă largă de culori.

Concluzie

Indiferent de materialul pe care îl alegi pentru construcția locuinței tale, comercializăm ambele tipuri de materiale de construcție în cadrul magazinului online REGATA.